Samsung Omnia W: uitstekende prijs-kwaliteit
Foto: samsung
Smartphones hoeven niet altijd 500 euro of meer te kosten. Maar zijn die goedkopere toestellen wel de moeite waard? De Omnia W, een Windows-telefoon van Samsung, blijkt alvast een waardige smartphone in de categorie ‘minder dan 300 euro’.

De bekendste Samsung-smartphones werken met het Android-besturingssysteem van Google. De Omnia W is daarentegen uitgerust met Windows Phone 7 van Microsoft, waar Samsung enkele eigen apps aan heeft toegevoegd.

Deze Samsung-smartphone ligt goed in de hand, voelt degelijk aan, en levert bovendien uitstekende prestaties. Windows Phone 7-telefoons reageren doorgaans allemaal erg vlot, omdat het besturingssysteem geen grote hardwarevereisten stelt, maar deze Omnia W heeft dus zeker meer dan genoeg pit om alles zonder veel moeite aan de praat te houden. Elk menu dat je aantikt, springt zonder de minste hapering tevoorschijn.

Ook het scherm mag er zijn, met rijke kleuren en een goede zwartweergave. Dat maakt dat Windows Phone 7, dat in zijn interface veel zwart gebruikt, mooi tot zijn recht komt. Het wit heeft soms wel een eerder blauwige schijn.

De Samsung Omnia W heeft een degelijke 5-megapixelcamera aan boord. Die is niet van topkwaliteit, maar zeker een van de betere voor een toestel in deze prijsklasse. Dat Samsung belang hecht aan fotografie blijkt overigens ook uit de extra foto-apps die voorgeïnstalleerd zijn en die je beelden van een paar leuke effecten kunnen voorzien.

De officiële richtprijs van de Omnia W is 299 euro. Tot eind maart loopt er bij Samsung een cashbackactie en storten ze 50 euro van de aankoopprijs terug op jouw rekening.

Wie een betaalbare Windows Phone zoekt, moet deze Samsung Omnia W zeker in overweging nemen.