Daum: 'Wordt zwaar om punt te pakken tegen AA Gent'
Foto: BELGA
Zondag staat in het Ottenstadion de 'Slag om Vlaanderen' tussen AA Gent en Club Brugge op het programma. Club-trainer Christoph Daum beseft dat het geen makkelijke wedstrijd zal worden.

'Ik moet AA Gent feliciteren', paait Daum de tegenstand. 'Ze zijn aan een erg sterk seizoen bezig. Ze scoorden veel goals en staan voor ons in de stand (Gent telt evenveel punten als Club Brugge, n.v.d.r.). Bovendien hebben ze zondag het thuisvoordeel en moeten ze geen rekening houden met Europese matchen. We zullen hard moeten vechten om een punt tegen hen te halen, laat staan drie punten', probeert de Duitser zijn team in een underdogpositie te manoeuvreren.

Daum: 'Jorgacevic kan heisa aan'

Daum is zich ook bewust van de hele heisa rond doelman Jorgacevic die zondag terugkeert naar zijn ex-club. 'Bojan is een uitstekende keeper met erg veel ervaring. Hij heeft al heel wat grote wedstrijden doorstaan en ik zie geen probleem voor zondag. Hij moet dit wel aankunnen. Als de supporters van de tegenstander hem op de korrel nemen, moet hij maar denken dat ze voor hem applaudiseren. Dat ze hem proberen te helpen en interesse voor hem tonen', gaf Daum zijn keeper nog wat raad mee.

Zimling speelt

Niki Zimling trainde vandaag niet mee omdat hij last had van de rug, maar de Deen lijkt toch speelklaar te geraken voor de belangrijke topper in het Ottenstadion.

 VIDEO. CLUBtv : Daum, Hoefkens en Jorgacevic kijken vooruit naar het duel tegen AA Gent