Een 33-jarige Brusselaar riskeert op de Leuvense correctionele rechtbank 40 maanden effectieve celstraf en een boete van 250 euro voor drie gewelddadige confrontaties. De dertiger die momenteel in de gevangenis verblijft, slaagde er tijdens een eerder proces eind november 2011 in even te ontsnappen uit het Leuvense justitiepaleis.

Omdat het definitieve verslag van een gerechtelijke deskundige die was aangesteld in de zaak nog niet klaar was, werd de zaak verschoven naar 11 mei.

De beklaagde heeft een zeer uitgebreid strafblad met vooral gevallen van geweldpleging en overvallen.

Hij staat ditmaal in Leuven terecht voor drie gevallen van zware agressie. Midden januari 2011 brak hij de neus van een man omdat die hem naar eigen zeggen al even lastig viel. Eind juni 2011 trapte hij tegen de borstkas van een voetganger. Die had in de Naamsestraat in Leuven teken gedaan naar de bestuurder van de auto om trager te rijden omdat in de binnenstad een snelheidsberperking van 30 km/uur van kracht is. De beklaagde die als passagier in de wagen zat, stapte daarop uit en viel de voetganger aan.

Ten slotte brak de 33-jarige Brusselaar de kaak van een derde man, nadat hij zijn slachtoffer had aangevallen met een hamer.