Carl Hoefkens verlengt toch contract bij Club Brugge
Foto: Photo News
Club Brugge en Carl Hoefkens bereikten vandaag een akkoord om het aflopend contract van de 33-jarige verdediger met één seizoen te verlengen. Eerder waren de besprekingen over een tweejarig contract afgesprongen, maar de voorbije dagen zaten Club en zijn aanvoerder opnieuw aan tafel. Die gesprekken zijn uiteindelijk uitgemond in een contractverlenging voor 1 seizoen.

Twee weken geleden leek het er nog op dat de wegen van Carl Hoefkens en Club Brugge op het einde van het seizoen zouden scheiden. Club liet op zijn website weten dat de aanvoerder niet inging op een contractvoorstel. Hoefkens noemde dat de zwartste dag uit zijn carrière en wijzigde zijn profielfoto op twitter naar een zwart vlak.

De supporters, bij wie Hoefkens erg populair is, kozen resoluut de kant van hun aanvoerder en zetten druk op het bestuur. Ook trainer Christoph Daum zag de rechtsback graag bij Club blijven. Hoefkens wilde erg graag een contract voor minstens twee seizoenen, maar bereikte uiteindelijk een compromis met de sportieve bazen over een contractverlenging van slechts één jaar.

Dit seizoen werd Carl Hoefkens geopereerd aan de knie maar revalideerde sneller dan verwacht. Met hem op het veld zette de ploeg een reeks van 25 ongeslagen matchen neer die pas eindigde toen Club op het veld van OHL het onderspit moest delven.

Hoefkens: 'Club gelooft in mijn waarde'

'Ik heb het gevoel dat Club echt wel nog gelooft in de waarde die ik heb voor het elftal', reageerde Hoefkens nu. 'Het spreekt voor zich dat ik tevreden ben om hier langer te kunnen blijven. In 2009 ben ik naar hier gekomen om prijzen te winnen. Ik zal er met de groep dan ook alles aan doen om die droom waar te maken.'

Mannaert: 'Tijd bracht raad'

Ook General Manager Vincent Mannaert is erg tevreden dat de contractverlenging van de Brugse kapitein eindelijk uit de voeten is. 'Zoals het wel vaker gaat in onderhandelingen brengt tijd raad. Carl is ons opnieuw komen opzoeken en we hebben nu een akkoord gevonden om het contract met één jaar te verlengen, net zoals vorig seizoen. Carl voelt zich goed bij Club en heeft met zijn onvoorwaardelijke inzet en wilskracht een belangrijke rol op en naast het veld. Hij engageert zich ook om de jonge spelers bij Club te begeleiden en ondersteunen in hun verdere ontwikkeling. Om al deze redenen is het een goeie zaak dat hij nog een jaar langer in het Jan Breydelstadion blijft', aldus Mannaert.

Vorig seizoen ook moeilijke onderhandelingen

Carl Hoefkens kwam in de zomer van 2009 naar het Jan Breydelstadion en speelde al 115 wedstrijden voor Blauw-Zwart. Vorig seizoen leek het er al even op dat Club Brugge afscheid zou nemen van Carl Hoefkens, toen het talmde om de optie in het contract van de kapitein te lichten. Nadat de verdediger zich na een match misnoegd liet ontvallen dat hij wellicht zou moeten vertrekken, ontketende dat een storm van verontwaardiging bij de supporters. Twee weken later werd de optie van één seizoen alsnog gelicht.