De Hasseltse correctionele rechtbank heeft vrijdag een 35-jarige man uit Hasselt veroordeeld tot 2 jaar cel en 5.500 euro boete voor het plegen van negen inbraken op 25 dagen tijd in september 2011. Hij werd bovendien betrapt op het bezit van speed. De man had geen lessen getrokken uit vroegere veroordelingen. De Hasselaar was actief als autokraker in de politiezone Hazodi (Hasselt, Zonhoven en Diepenbeek).

De buit bestond uit drie handtassen, drie draagbare pc's, vier portefeuilles, twee gsm's, een fotocamera en een hoeveelheid spuiten van het Wit Gele Kruis. Met een bankkaart uit een handtas haalde hij diverse malen geld af of ging hij tanken voor ongeveer 390 euro.


De Hasselaar werd ontmaskerd door camerabeelden, een getuigenverklaring, DNA-onderzoek en het feit dat de politie bij hem thuis de gestolen goederen aantrof. Voor enkele feiten kreeg hij hulp van een 29-jarige Hasselaar en een 29-jarige Antwerpenaar. Die kregen respectievelijk drie en tien maanden cel.

Twee gedupeerden kregen ongeveer 3.000 euro schadevergoeding toegewezen. De gerechtskosten bedragen in totaal bijna 4.400 euro.