Smartphone wordt zaklamp (zonder extra app)
Foto: mvdv
Vind je het sleutelgat niet in het donker of ben je de laatste die naar bed gaat? Ook daar bestaat een app voor: eentje die van je smartphone een zaklamp maakt. BlackBerry’s en iPhones hebben dat snufje zelfs standaard aan boord. Je moet het alleen wel weten te vinden.

Op de iPhone open je de Camera-app en activeer je met het schuifknopje onderaan de videomodus. Wanneer je nu de flits (of in dit geval cameralamp) in de Aan-stand zet, zal het led-lampje op je iPhone onafgebroken gaan branden totdat je de applicatie weer afsluit. De volgende keer hoef je de lamp zelfs niet meer in te schakelen: de laatste instelling blijft in het geheugen zitten.

Op een BlackBerry open de Videocamera-app en druk je op de spatiebalk. De zaklamp begint dan onmiddellijk te schijnen. Om de verlichting uit te schakelen druk je nogmaals op de spatiebalk of verlaat je gewoon de app. Op BlackBerry’s zonder fysiek toetsenbord vind je de functie onder Opties.

De videomodus van een Android-toestel of Windows Phone heeft uiteraard ook een cameralamp. Die gaat echter pas schijnen wanneer je daadwerkelijk begint te filmen. Dat is een extra handeling én je eindigt telkens met een video-opname waar je niks aan hebt. Op deze smartphones kies je daarom beter voor een echte zaklamp-app.