Madonna-fans vragen uitstel Israëlische aanval op Iran
Foto: Photo News
Israëlische fans van de Amerikaanse megaster Madonna hebben hun premier, Benjamin Netanyahu, verzocht om in zijn planning het bombarderen van Iran uit te stellen tot na 29 mei. Op die datum treedt namelijk Madonna op in Tel Aviv en dat willen de fans niet missen.

Zowel Israëlische als Amerikaanse functionarissen laten de jongste tijd blijken dat een bombardement op kerninstallaties in Iran voor de deur staat. En dat omdat Iran na twintig jaar van waarschuwingen ditmaal écht dichtbij het mogelijke ontwikkelen van een kernbom zou staan.

Afzeggingen

Anderzijds hebben de laatste tijd ook heel wat bands en zangers geplande optredens in Israël afgezegd. Dat deden ze wegens politieke crisissen en oorlogen. Of Madonna, belijdster van het joodse mystieke Kabbala-geloof, zich laat afschrikken, lijkt evenwel twijfelachtig.

De Israëlische regering heeft nog niet op het verzoek gereageerd. Met de spanningen in de coalitie tussen extreemrechtse secularisten en fundamentalistische religieuzen kan Tel Aviv zich echter geen afscheiding van de bevolking veroorloven.