Het Minderhedenforum overweegt actie te ondernemen na de uitspraken van Wouter Torfs, ceo van de gelijknamige keten van schoenenwinkels.

In het programma ’Peeters & Pichal’ op Radio 1 zei Torfs immers nog personeel te zoeken, maar vrouwen met hoofddoek zouden er als verkoper niet aan de slag mogen.

Het Minderhedenforum maakte vrijdag bekend dat de achterban verontwaardigd is over de uitspraken van de ceo. Volgens Naima Charkaoui, directeur van het Minderhedenforum, moet Torfs erbij stilstaan dat veel van zijn klanten een hoofddoek dragen. "Als moslima’s langs de kassa passeren, dan is er geen probleem", klinkt het in een persbericht.

De organisatie ziet in de uitspraken een verharde tendens tegen moslims. "Wij pikken het niet dat een groot deel van de minderheden zo in een slecht daglicht komt te staan en dat hen kansen worden ontnomen", aldus Charkaoui.

De directeur van het forum vindt dat steden, scholen of winkels met een dergelijk verbod "de interculturele samenleving in de ogen kijken om ze vervolgens te sluiten". Charkaoui wil dan ook dat Torfs zijn regels aanpast. "Gebeurt dit niet, dan volgen er acties", luidt het nog.