Ludieke 3-Stedentocht zaterdag op Donkmeer
Foto: credit
Op het Donkmeer, de plaats waar de gemeenten Berlare, Overmere en Uitbergen op elkaar uitkomen, vindt zaterdag voor het eerst een ludieke "3-Stedentocht" plaats. Dat meldt het gemeentebestuur van Berlare.

'We willen graag het toerisme aan het Donkmeer promoten', aldus burgemeester Katja Gabriëls. 'We denken dat dit een ludiek en kleinschalig antwoord is op het niet-doorgaan van de Elfstedentocht. Maar het is in de eerste plaats voor de sfeer en de ambiance dat we het doen.'

Drie afstanden

Starten kan zaterdag tussen 14 en 16 uur aan "Museum Donkmeer" of aan één van de drie controlepunten in de verschillende deelgemeenten. Finishen moet voor 17 uur gebeuren.

Er is keuze uit drie verschillende afstanden: drie, zes of negen kilometer. Aan de controleposten in elke deelgemeente staat een dranktent. Dat kan interessant zijn voor wie ambitie heeft om de prijs van de 'traagste schaatser' te winnen. Voor de 'snelste schaatser' is er uiteraard ook een prijs weggelegd.

Deelname is op eigen risico. Volgens de brandweer is de dikte van het ijs toelaatbaar om er een grote massa op los te laten.