Leterme stuurt kat naar feestje Villa Politica
Foto: Photo News
Villa Politica wordt tien jaar en dat wordt vanavond gevierd met een speciale feestuitzending in het Vlaams Parlement. Een van de centrale gasten moest Yves Leterme zijn, die de voorbije tien jaar prominent in de uitzendingen figureerde.

Een van zijn regeringen viel zelfs live voor de camera van Linda De Win. Maar ondanks een eerdere toezegging stuurt Leterme, intussen aan de slag bij de OESO in Parijs, zijn kat.

Agendaproblemen verhinderen hem om vanavond in Brussel te zijn, al hebben ze bij de VRT vooral begrepen dat hij weinig zin had om voor de feestuitzending af te zakken.

'Het getuigt van weinig respect om eerst toe te zeggen en dan zo laat weer af te bellen. En dat voor iemand die toch tot een partij behoort die respect hoog in het vaandel draagt', zegt Linda De Win, presentatrice en boegbeeld van het programma. Maar de show gaat door, ook zonder Leterme.

Op Twitter laat Leterme vandaag weten dat hij de hele dag een bijeenkomst van de NAVO en de OESO moet voorzitten. "Alle wereldproblemen passeren de revue", luidt het.