Populariteit haatsite tegen Santorum stijgt
Rick Santorum is het mikpunt van jut op de site spreadingsantorum.com Foto: AP
Dan Savage, de oprichter van de website tegen Rick Santorum blijft achter zijn initiatief staan. Dat meldt de Texaanse onlinekrant Fort Worth Star-Telegram De invloed van de Republikeinse presidentskandidaat Santorum verspreidt zich en dat zou te maken hebben met de haatsite ‘Spreading Santorum’.

De 47-jarige Savage beschreef op zijn site Rick Santorum als volgt: ‘ Een schuimend mengsel van glijmiddel en uitwerpselen, dat soms het bijverschijnsel van anale seks is.'

De oprichter van ‘ Spreading Santorum’ geeft toe dat zijn tegenreactie even onbeschoft is als de opmerkingen van Santorum. ‘Maar dat is juist de bedoeling’, zegt hij in het interview.

Rick Santorum boekte onlangs succes in de Amerikaanse presidentsvoorverkiezingen . Media-watchers concluderen dat de haatsite invloed heeft op het stemgedrag. Het is niet duidelijk of de Republikeinse presidentskandidaat dit soort reclame apprecieert.

De website die in 2003 werd opgestart, was een reactie op de negatieve uitlatingen van de politicus over onderwerpen zoals homoseksualiteit. Spreadinsantorum.com heeft al 77.432 sympathisanten op Facebook.