Nog steeds verboden te schaatsen op Damse Vaart
Foto: BELGA
Tijdens een korte vergadering vrijdagvoormiddag hebben de burgemeesters van Brugge, Damme, Knokke-Heist en Sluis beslist om het ijs van de Damse Vaart nog niet vrij te geven. Zaterdagvoormiddag is nieuw overleg gepland.

De brandweer heeft vrijdagmorgen nieuwe metingen gehouden van de ijsdikte op de Damse Vaart. Er werd tussen de 6 en 13 centimeter gemeten. De voorwaarde voor het openstellen van de Damse Vaart was een ijsdikte van 12 centimeter over de hele lengte van de vaart.

Zaterdagvoormiddag komen alle diensten opnieuw samen. Intussen hoopt de Damse horeca nog steeds dat het ijs vrijgegeven zal worden. De topdag van zondag 11 januari 2009 zijn de horcea-uitbaters nog niet vergeten.

In elk geval zijn in Damme alle voorbereidingen reeds genomen. Er is zelfs een tapijt voorzien tussen de vaart en de horecazaken in het centrum, de muzikale animatie is besteld en de personeelsleden van de Damse stadsdiensten hebben donderdag de hele dag het ijs sneeuwvrij gemaakt. Vooral de sneeuw van vorige week vrijdag is de spelbreker geweest. Daardoor kon het ijs niet snel genoeg aandikken ondanks de vorst.