Woordvoerder Sharia4Belgium veroordeeld
Fouad Belkacem (archieffoto) Foto: BDW
Fouad Belkacem van de radicale moslimbeweging Sharia4Belgium is in Antwerpen tot twee jaar cel en 550 euro boete veroordeeld voor het aanzetten tot haat en geweld tegen niet-moslims. Een tweede beklaagde kreeg één jaar effectief.

Daarmee volgt de rechter het Openbaar Ministerie. Dat had twee jaar cel en 550 euro boete gevorderd voor Fouad Belkacem, woordvoerder van Sharia4Belgium.

De voorbije jaren verschenen er geregeld filmpjes op het internet waarin de woordvoerder van Sharia4Belgium op een niet aflatende manier oproept tot haat en geweld tegen niet-moslims en pleit voor de afschaffing van de democratie.

Hij noemde een dag na het overlijden van Marie-Rose Morel noemde hij haar ziekte een straf van Allah. Filip Dewinter, Bart De Wever en alle andere 'vijanden van Allah' mochten zich aan hetzelfde verwachten.

Volgens het Openbaar Ministerie overschreed hij met dergelijke uitspraken de grenzen van de vrijheid van meningsuiting.

Belkacem liep eerder al veertien veroordelingen voor de politierechtbank op, alsook een viertal correctionele veroordelingen wegens diefstal met geweld, weerspannigheid, smaad, bedreigingen en inbreuken op de anti-racismewet.

Filip Dewinter van Vlaams Belang, Frank Van Hecke (de echtgenoot van Marie-Rose Morel), het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding krijgen elk één euro schadevergoeding.