Joharno, de bijnaam van Luikenaar Eddy Gabrys en supporter van voetbalclub RSC Anderlecht, gaat binnenkort vergoed worden voor de miljoenen views van zijn video's op YouTube. Dat schrijft La Meuse vrijdag.

De man heeft een contract van drie jaar ondertekend met de Franse start-up Melberries dat als tussenpersoon optreedt met videoplatforms zoals YouTube of Dailymotion.
Joharno (de samentrekking van Johnny Halliday en Arno, nvdr) vertolkt voor zijn webcam meerdere rollen, onder meer 'Joharno rock', 'Joharno rapper', 'Joharno fashion' en 'Joharno lover'.

Volgens Melberries is het webfenomeen uit Jupille de achtentwintigste meest bekeken persoon op YouTube. Zijn video's werden enkel op YouTube bijna 7,5 miljoen keer aangeklikt en bekeken. Volgens La Meuse vergoedt YouToube rechtstreeks leveranciers van content die een groot publiek aantrekken. 

Volgens Eddy Gabrys krijgt hij over een periode van drie maanden circa 300 euro per 100.000 getelde views voor al zijn vertoonde video's, erkent hij in de krant. Hij is de eerste Belg die hierin slaagt, aldus de blog 'Geeko' van Le Soir.