Claude Celerier (45) is voor het hof van assisen van Brussel in de nacht van donderdag op vrijdag schuldig verklaard aan onvrijwillige doodslag. Hij stond terecht omdat hij Pascal Antheunis (40) met een messteek om het leven bracht. Dat gebeurde tijdens een ruzie op 7 juni 2008 aan discotheek The Mustang aan het Mutsaardplein in Grimbergen.

Celerier, een vrachtwagenchauffeur, mengde zich rond 08.00 uur in een gevecht tussen twee mannen die net uit de nachtclub waren gegooid. Hij haalde een mes uit zijn jas tevoorschijn en stak het in de borst van Antheunis. Het slachtoffer verloor veel bloed en stierf enkele minuten later. Celerier vluchtte meteen weg. De mensen die nog in de discotheek aanwezig waren, gaven een beschrijving van de dader en de speurders vonden zijn gsm ter plaatse.

Op 10 juni 2008 gaf Celerier zich bij de politie aan, samen met zijn werkgever aan wie hij alles opgebiecht had. Hij gaf toe dat hij de messteek gegeven had, maar zei dat hij niet de bedoeling had Antheunis te doden.

De debatten over de strafmaat beginnen vrijdag om 12u00.