Jan Ullrich geeft contact met dopingdokter Fuentes toe
Foto: AP
Uren na zijn veroordeling door het internationaal sporttribunaal CAS heeft de voormalige Duitse wielrenner Jan Ullrich toegegeven in het verleden contact te hebben gehad met de omstreden Spaanse arts Eufemiano Fuentes.

'Ik bevestig dat ik contact met hem heb gehad. Ik weet dat het een grote fout is geweest. Ik wil me bij iedereen verontschuldigen', verklaarde de Duitser tegenover boulevardkrant Bild.

Ullrich (38) kreeg vandaag van het CAS een schorsing van 2 jaar opgelegd wegens zijn betrokkenheid bij de dopingzaak Operacion Puerto. Al zijn resultaten vanaf mei 2005 worden ongeldig verklaard. Ullrich raakt daardoor onder meer zijn derde plaats in de Ronde van Frankrijk van 2005 kwijt.

Volgens het tribunaal staat vast dat Ullrich ten minste vanaf 1 mei 2005 banden onderhield met dopingarts Fuentes en zich van bloeddoping heeft bediend. Hij maakte ook meer dan 80.000 euro over aan de arts.

De internationale wielrenunie UCI had gevraagd de inmiddels 38-jarige oud-renner voor het leven te verbannen uit de wielersport, maar daarmee ging het tribunaal niet akkoord. Het CAS oordeelde dat de winnaar van de Tour van 1997 geen recidivist is.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in