Patrice Ciprelli, de man en trainer van Frans wielerkampioene Jeannie Longo, heeft donderdag toegegeven dat hij EPO heeft gekocht. Hij voegde er wel aan toe dat het enkel voor eigen gebruik was en dat zijn vrouw er niets van afwist.

'Patrice Ciprelli bekent dat hij EPO heeft gekocht voor eigen gebruik omdat hij de afgelopen jaren enkele fietsongelukken heeft gehad en EPO een spieropbouwend middel is', aldus de advocaat van Ciprelli. 'Hij verborg het voor Jeannie (Longo) en liet het bij een vriend van hem (Michel Lucatelli) afleveren, zodat ze er niets van zou weten.'

De onderzoeksrechter beslist vrijdag of er een onderzoek komt naar Ciprelli. Hij werd woensdag al gearresteerd door de politie van Grenoble.

Het parket van Grenoble opende op 14 september een onderzoek naar Ciprelli na een artikel in de Franse krant l'Equipe, waarin hij ervan werd beschuldigd in 2007 Chinese EPO te hebben gekocht. Die feiten zijn nu verjaard, maar in de loop van het onderzoek ontdekte de politie dat Ciprelli in 2010 en 2011 nog EPO-aankopen deed. Hij deed dat met een betaalkaart bij buitenlandse bedrijven, gespecialiseerd in de verkoop van medicijnen via het internet.