Vimeo: alternatief voor YouTube
Foto: vimeo
Videodienst Vimeo heeft eindelijk een officiële applicatie voor de iPhone en Android. De app is gratis en zit boordevol functionaliteit.

Zo is er de mogelijkheid om videobestanden rechtstreeks te uploaden naar de website. Elk nieuw videobestand kan naar Vimeo verstuurd worden in drie verschillende kwaliteitsstanden: low quality, standard quality en HD quality. Op de website kun je je video's dan bewerken.

Je kan de upload op elk moment pauzeren, wat handig is wanneer je contact verliest met een wifinetwerk en overschakelt op 3G. Het 'My Stuff'-tabblad combineert je video-inbox, video's die je later wilt bekijken en video's die je in het verleden 'leuk hebt gevonden' (like).

Omdat de applicatie volledig geïntegreerd is met de Vimeo-website zelf is dit een uitstekende manier om interessante clips die je eerder op de dag hebt gevonden rustig op je smartphone of tablet te bekijken. 'Browse' laat je video's in vooraf bepaalde categorieën bekijken, zoals Staff Picks, HD Videos en Everything Animated.