MineSweeper Touch: klassieker in een nieuw jasje
Foto: skypaw
MineSweeper is sinds zijn oorsprong in de jaren '60 op veel verschillende platformen verschenen. Nu is ook iOS aan de beurt.

MineSweeper Touch bevat drie levels, waarin je alle locaties van de mijnen moet bepalen en de ruimte eromheen vrij moet maken. De game begint met een leeg veld van vierkantjes; tik er eentje aan en je ziet hoeveel mijnen er rondom het betreffende veld liggen.

Zelf levels maken

Een speciale level-editor laat je een bord aanmaken met maximaal 72 rijen en kolommen en meer dan drieduizend (!) mijnen. Snelheid is bij MineSweeper van cruciaal belang, dus heeft ontwikkelaar SkyPaw verschillende features toegevoegd om de tijd zo kort mogelijk te houden. Een knop rechtsonder in het scherm laat zien of je een vlag plaatst of niet.

Je kan bij het spelen ook een tap-and-hold gebruiken om een vlag te plaatsen. Dubbeltikken verwijdert het veld, plus eventuele omliggende lege vlakken. Hierdoor bespaar je tijd en wordt het interessant om het tegen andere spelers op te nemen via het Game Center van iOS.

Het maakt niet uit hoe groot het spelbord is, de game zoomt altijd in op een veld van 9×9 hokjes. Je kunt pinch-to-zoom gebruiken om tot tweemaal te vergroten, en een knop rechtsonder laat je het hele veld zien. Deze game is dus ook prima te spelen door mensen met grote vingers.

Soepel en snel

Of het nu om de laadtijden of graphics gaat, MineSweeper Touch is enorm soepel en snel. De game slaat automatisch op wanneer je hem afsluit, zodat je altijd weer door kunt gaan. De retina display-graphics zijn gepolijst, zelfs bij het inzoomen, en de extra elementen maken deze game beter dan zijn concurrenten.

Of je nu een beginner of expert bent, je krijgt dankzij de customlevelmodus altijd een level voorgeschoteld dat aan je smaak voldoet. In volgende versies zien we graag de mogelijkheid om dubbeltikken uit te zetten, omdat we in onze haast nog wel eens per ongeluk op een mijn dubbeltikken. De advertenties in het scherm zijn niet erg opdringerig, maar kunnen gelukkig uitgeschakeld worden voor 0,79 euro.