Kopieer Android-foto's automatisch naar Dropbox
Foto: dropbox
Dropbox heeft een proefversie van zijn Android-app vrijgegeven. Deze kopieert alle foto's en video's die je maakt automatisch naar je onlinekluisje.

Bovendien krijg je net als bij de proefversie van de desktopsoftware gratis extra opslagruimte als je de nieuwe functie gebruikt. Voor de eerste foto of video die je maakt, krijg je 500 MB opslagruimte extra. Daarna krijg je er voor elke 500 MB aan foto's en video's die geüpload worden weer 500 MB opslagruimte bij, met een maximum van in totaal 5 GB.

Omdat de nieuwe Dropbox-app (versie 2.0.9) voor Android nog in bèta is, vind je haar nog niet terug in de Android Market. Je surft gewoon naar het forum van Dropbox, waar je een downloadlink met het installatiebestand vindt.

Je Android-toestel vertrouwt standaard geen installatiebestanden die niet van de Android Market afkomstig zijn, en daarom moet je eerst toestemming geven. Dat kan door onder Instellingen bij Toepassingen een vinkje te zetten bij Onbekende bronnen.

Via WiFi of 3G?

Na de installatie krijg je de keuze om foto's en video's enkel via een WiFi-verbinding te laten uploaden of zowel via WiFi als mobiel internet. Als je zoals de meeste mensen geen limietloos data-abonnement hebt, kies je dus beter enkel voor WiFi.

Ook nieuw in deze versie is dat Dropbox de bestandslimiet van 180 MB verwijderd heeft. Niets houdt je dus tegen om ellenlange filmpjes te maken om die later in de map Camera Uploads van de Dropbox-map op je computer terug te vinden.