Volgens de voorzitter van de Spaanse wielerbond Juan Carlos Castano reageerde Alberto Contador 'kalm' op de uitspraak van het TAS. 'Uiteraard is hij wel nijdig', klinkt het.

Castona had Contador aan de telefoon na het verdict. 'Hij gaf me een kalme indruk maar uiteraard was hij wel nijdig om de uitspraak. Zoiets zwaar werd door niemand verwacht', zegt de Spaanse bondspreses.

'Hij heeft me niet gezegd wat hij zelf verwachtte. Ik heb begrepen dat hij een oplossing maar géén sanctie verwachtte na al het werk dat is verricht om zijn onschuld aan te tonen.'

Castano voegde er nog aan toe dat zijn federatie zich neerlegt bij het verdict van het TAS 'maar niet dezelfde mening heeft'.

Dinsdagavond persconferentie

De Spanjaard Alberto Contador geeft morgen/dinsdag om 19u30 tekst en uitleg op een persconferentie in zijn woonplaats Pinto. Dat maakte zijn team Saxo Bank maandag bekend. Intussen heeft Franciso Contador, de broer en manager van de renner, al laten weten dat ’El Pistolero’ zeker niet stopt met wielrennen.

Ook Bjarne Riis, de manager van de Deense wielerformatie, zal dinsdag van de partij zijn op de persconferentie in Hotel Las Artes in Pinto bij Madrid.

Saxo Bank bestudeert uitspraak

Saxo Bank reageerde intussen met een kort communiqué, waarin het team stelt dat "het resultaat niet datgene was wat we verwacht hadden'.

'Voorlopig bestudeert het team de regels en alle elementen om de beslissing van het TAS beter te begrijpen', klinkt het. 'Tot de persconferentie zal het team zich van verder commentaar onthouden', besluit Saxo Bank.

Maandag raakte bekend dat het Internationaal Sporttribunaal TAS Contador een schorsing van twee jaar heeft opgelegd omwille van zijn positieve dopingtest tijdens de Tour van 2010. Hij verliest zijn eindzege in die Tour en blijft tot 5 augustus 2012 geschorst.