Andy Schleck: 'Niet gelukkig met winst in Tour van 2010'
Andy Schleck Foto: EPA
Door de veroordeeling van Alberto Contador is Andy Schleck nu plots de winnaar van de Ronde van Frankrijk 2010. De Luxemburgse rasklimmer is echter allesbehalve gelukkig met de uitspraak in de zaak Contador.

'Er is geen enkele reden om blij te zijn', reageede Andy Schleck. 'Ik vind het eerst en vooral erg sneu voor Contador. Ik heb altijd in zijn onschuld geloofd. Dit is een zwarte dag voor de wielersport. Het enige positieve nieuws is dat er na 566 dagen eindelijk een uitspraak is. Nu kunnen we eindelijk verder', aldus de jongste van de Schlecks.

'Ik vertrouw erop dat de rechters van het TAS na het lezen van het dossier van 4.000 bladzijden met alle factoren rekening hebben gehouden. Als ik nu tot de winnaar van de Tour de France van 2010 uitgeroepen zou worden , zal mij dit niet gelukkig maken. Ik heb toen strijd geleverd met Contador en ik heb verloren. Mijn doel is om de Tour op een sportieve manier te winnen en om de beste van alle deelnemers te zijn, niet voor de rechtbank. Als ik er dit jaar in slaag, zal ik dat pas als mijn eerste tourzege beschouwen', aldus Schleck, die in de Tour van 2010 in eerste instantie op 39 seconden van 'El Pistolero' eindigde.