Alberto Contador is door zijn schorsing onder meer zijn eindzeges in de Ronde van Frankrijk 2010 en de Giro van 2011 kwijt. Hij is echter niet de eerste wielrenner die voor de rechter een zege in een van de drie grote rondes kwijtspeelt. En waar er verliezers zijn, zijn er natuurlijk ook winnaars...
  • Roberto Heras wint in 2005 de Ronde van Spanje, maar die overwinning wordt hem later ontnomen. De Rus Dennis Mensjov is de nieuwe winnaar.
  • Floyd Landis zegeviert in de Tour van 2006. Omdat hij echter betrapt wordt op het gebruik van doping, gaat de zege alsnog naar de Spanjaard Oscar Perreiro Sio.
  • Alberto Contador wint na 2007 en 2009 ook in 2010 de Tour. Tijdens de rustdag test hij echter positief op clenbuterol. De Spanjaard wijt dat aan besmet vlees, maar het sporttribunaal TAS oordeelt daar anders over en ontneemt hem de zege. Luxemburger Andy Schleck is de gelukkige tweede.
  • De Giro van 2011 staat ook niet meer op het palmares van Contador. De Italiaan Michele Scarponi gaat een jaar na de feiten met de eindzege lopen.