Tom Waes gaat ook bodybuilden en extreem rotsklimmen
Foto: gbr
Tom Waes stelde maandagochtend officieel het derde seizoen van Tomtesterom voor. Uit de voorstelling blijkt dat het laatste seizoen alvast niet het zwakste wordt. Tom Waes gaf prijs dat hij onder meer gaat bodybuilden en extreem rotsklimmen.

Tom Waes gaat in Tomtesterom steeds op zoek naar een handleiding voor een toffe 'activiteit' en test die handleiding dan zelf uit. In het derde en laatste seizoen van Tomtesterom, staan opnieuw enkele leuke handleidingen op het menu.

Zo zal Waes extreem rotsklimmen in Californië, waar hij El Capitan (een van de zwaarste rotsbeklimmingen ter wereld) zal bedwingen. De beklimming duurt verschillende dagen en gaat voortdurend omhoog. Waes zal de hele tijd gezekerd aan de berg hangen, met de afgrond onder hem.

Waes zal ook proberen om hoogbegaafd te 'worden' en zo lid te worden van knappe-koppenclub Mensa. Hij test daarvoor de handleidingen 'Test je wijsheid', 'Brain Training' en 'Pimp je brein'. Hij ontmoet de Duitser Rüdiger Gamm (IQ van 203). Die geeft hem enkele bizarre tips.

Verder leeft Tom Waes acht maanden als bodybuilder om deel te nemen aan het Belgisch Kampioenschap. Hij traint tot twee keer per dag, eet zeven keer per dag en slaapt de rest van de tijd. Tijdens de laatste vijf weken voor het BK wordt Waes op een stevig dieet gezet: hij verliest meer dan veertien kilo.

Verder dirigeert Waes ook nog het nationaal orkest van België, gaat hij schansspringen in Garmisch-Partenkirchen en vliegt hij met een Boeing 737.

Tomtesterom 3 in cijfers

14 kilo: gewichtsverlies in laatste vijf weken voor Belgisch kampioenschap

120 kilo: hoeveelheid kipfilet opgegeten tijdens acht maanden bodybuilden

125 meter: hoogte van de schans van Garmisch-Partenkirchen

185: hartslag net voor de Vijfde van Beethoven met het nationale orkest

200 ton: totale hoeveelheid gewicht getild tijdens zijn bodybuildingtraining

1000 meter: hoogte van El Capitan

 

Tomtesterom is te zien vanaf zondag 19 februari acht weken lang te zien op Een.