Ann Devries: 'Kirsten Flipkens zat zonder vertrouwen'
Foto: REUTERS
Ann Devries is er niet in geslaagd haar eerste duel als kapitein van het Belgische Fed Cup-team winnend af te sluiten. De Belgen gingen zondag in de kwartfinales van de Wereldgroep in de Spiroudôme in Charleroi met 2-3 onderuit tegen Servië en misten zo de kans op kwalificatie voor de halve eindstrijd.

Yanina Wickmayer won zowel zaterdag als zondag haar enkelwedstrijden, maar Kirsten Flipkens moest tweemaal het onderspit delven. In het dubbelspel gingen Wickmayer en Alison Van Uytvanck strijdend ten onder.

 

'Het was niet makkelijk om te beslissen over de samenstelling van het dubbelspel omdat we daar weinig tijd voor kregen', verklaarde Devries. 'Kirsten zat zonder vertrouwen. Ze had slecht gespeeld tegen Jovanovski en ook vrijdag op training hadden we al aangevoeld dat het iets minder ging. Zaterdag kreeg ze dan twee setpunten tegen Jankovic en vandaag/zondag slaagde ze er niet in het verschil te maken', klonk het.

'Daarom heb ik het vertrouwen aan Alison gegeven en zij heeft me helemaal niet ontgoocheld. We wisten dat ze goed aan de druk zou kunnen weerstaan en ze heeft op een hoog niveau gespeeld. Toch komt deze nederlaag heel hard aan. We hebben goed getraind en waren heel dicht bij kwalificatie voor de halve finales', verklaarde de Belgische kapitein.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in