Yanina Wickmayer en Alison Van Uytvanck verloren zondag in de Spiroudôme het beslissende dubbelspel in de Fed Cup-ontmoeting tegen Servië (2-3). Bojana Jovanovski en Aleksandra Krunic, respectievelijk 20 en 18 jaar oud, haalden het uiteindelijk na 2u28 wedstrijd met 7-6 (7/2), 4-6 en 6-1 en bezorgden Servië zo een ticket voor de halve finales van de Wereldgroep.

'Uiteraard overheersen de ontgoocheling en de pijn nu', aldus Wickmayer. 'De eerste set duurde met zijn vele rally's heel lang. Op 4-3 hadden we kansen op een break en als we daar in slagen, wordt het misschien een heel andere wedstrijd. Ik de slotset had ik ongeveer overal pijn en voelde ik me moe. Na hun eerste break werd het voor ons steeds moeilijker om terug te keren', klonk het.

De 17-jarige Alison Van Uytvanck kreeg voor het dubbelspel de voorkeur op Kirsten Flipkens. 'Ik heb me toch geamuseerd op het veld. Toen Ann Devries me tijdens de wedstrijd van Kirsten vroeg om me op te warmen, had ik begrepen dat ik zou spelen. In het begin van de wedstrijd had ik wat last van stress, maar die is gaandeweg verdwenen', klonk het.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in