België veroordeeld tot barrages Fed Cup na 2-3 verlies tegen Servië
Foto: Photo News
De Belgische ploeg heeft zich zondag niet kunnen plaatsen voor de halve finales van de Fed Cup tennis. Servië won in de Spiroudôme van Charleroi het afsluitende dubbelspel in drie sets (7-6 (7/2), 4-6 en 6-1) en boekte zo een 2-3 zege. In de halve finales speelt Servië tegen Rusland, België speelt de barrages om het behoud in de Wereldgroep waarvoor nog geloot moet worden.

Na de vier enkelspelen stond het in Charleroi 2-2. Yanina Wickmayer won zaterdag van Bojana Jovanovski en was zondag te sterk voor Aleksandra Krunic, die de geblesseerde Jelena Jankovic verving. Flipkens verloor op de openingsdag van Jankovic en kon zondag ook niet winnen van Jovanovski.

Voor het beslissende dubbelspel koos kapitein Ann Devries voor Alison Van Uytvanck aan de zijde van Wickmayer. Aan de overzijde van het net stonden Jovanovski en Krunic. Na een break elk ging set één gelijk tot 6-6. In de tiebreak was Servië echter duidelijk te sterk: 7/2. Set twee begon met 5 breaks op rij. Pas bij 2-3 kon Wickmayer op haar opslagspel bevestigen tot 2-4.

Bij 4-5 was de vierde setbal de goede voor de Belgische nummer 1: 4-6 en een derde set.
Wickmayer vroeg voor het begin van de beslissende set een korte behandeling aan haar rug, en kon haar eerste opslagspel niet behouden. Servië liep uit tot 0-3, Wickmayer kon ook haar tweede opslagspel niet winnen, waarop Krunic de match simpel mocht uitserveren: 7-6 (7/2), 4-6, 6-1.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in