Vier schepen van de Britse kustwacht en een helikopter van de Royal Marine hebben zaterdagavond urenlang gezocht naar een vermiste matroos. Het gaat om een 20-jarige jongen die aan boord was van het Belgische vissersschip B462 Vidar van de Knokse rederij Shannon met als thuishaven Zeebrugge.

Het is de tweede tegenslag voor de rederij na de aanvaring van het schip in september vorig jaar, waarbij het vissersschip aanzienlijke schade opgelopen had.

De vissers van de B462 Vidar en de reders van de rederij Shannon wachten vol spanning op meer nieuws van de hulpdiensten. Zaterdagavond was een 20-jarige matroos van het vissersschip in zee terechtgekomen. Er werd onmiddellijk alarm geslagen, maar de urenlange zoekactie leverde niets op. Ook de bemanning van het vissersschip heeft vijf uur lang meegezocht. Maar enkel de reddingsboei die nog in zee werd gegooid, kon worden teruggevonden.

De verslagenheid bij de bemanning van het Belgische vissersschip is bijzonder groot. Die bemanning, die zondag urenlang ondervraagd werd door de maritieme diensten, ligt momenteel in de Engelse haven Milford en kan wellicht zondagnacht weer vertrekken. Het schip Vidar met thuishaven Zeebrugge wordt op 14 februari terug thuis verwacht.
 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in