Club Brugge heeft haar supporters in een koud Jan Breydel toch een warme avond bezorgd door Beerschot in te blikken met 5-1. De ploeg van Christophe Daum hijst zich zo opnieuw naast Gent op een gedeelde tweede plaats, Beerschot staat op een tiende stek geparkeerd.

Na een vroeg openingsdoelpunt van Akpala leek het een saaie match te gaan worden aangezien Beerschot AC de hoge verwachtingen die trainer Mathijssen had gecreëerd niet kon inlossen, en Club Brugge eerst aan controleren dacht en dan pas aan domineren.

Het tweede doelpunt kwam dan ook wat uit de lucht vallen, maar het bleek het begin van een dol kwartier waarin nog drie keer gescoord werd. Nieuwkomer Bakenga was meteen goed voor een doelpunt bij zijn debuut en zorgde voor de 2-0. Maxim Lestienne en opnieuw Akpala zorgden voor de comfortabele 4-1 ruststand, nadat Nyoni voor de eerredder had gezorgd.

In de tweede helft behield Club Brugge de controle over de wedstrijd. Refaelov acteerde sterk met acties vanuit het centrum en ook Maxim Lestienne speelde een uitstekende wedstrijd die bekroond werd met de 5-1 na een mooie aanval van Club.

De laatste twintig minuten waren een maat voor niets. Blauw-Zwart liet het balbezit aan de bezoekers, die veel te weinig op de mat konden brengen om er ook maar iets mee te doen. Dankzij deze overwinning komt Club Brugge opnieuw op gelijke hoogte met AA Gent op een gedeelde tweede plaats, Beerschot blijft steken op een tiende plek en zal genoegen moeten nemen met de weinig opwindende Play-Off 2.

 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in