De federale regering zet zondagavond om 18.30 uur haar kernkabinet van vrijdag verder over de hervorming van de pensioenen en het arbeidsmarktbeleid. Het is de bedoeling een stand van zaken op te maken van de gesprekken die sinds begin januari gevoerd worden met vakbonden en werkgevers, maar vooral om het kader vast te leggen voor verder sociaal overleg, zeggen bronnen binnen de regering.
Het kernkabinet is ervoor beducht dat eventuele bijsturingen van de aangekondigde maatregelen de uitvoering van het regeerakkoord niet in gevaar brengen. Het kader moet vorm geven aan het vervolg van het overleg binnen de verschillende werkgroepen, alvorens de Groep van 10 onderhandelaars van de federale sociale partners opnieuw vergadert met de regering. Voor die vergadering is nog geen concrete datum geprikt.

'Vanavond of ten laatste morgen willen we het kader aan de sociale partners overmaken. Zij moeten vervolgens hun achterban raadplegen. Hopelijk krijgen we tegen het einde van de week een antwoord', luidt het zondag bij de regering.

Onder meer de brugpensioenen en de speciale pensioenregimes voor leerkrachten en NMBS-personeel staan zondagavond op de agenda van de kern. Bij verschillende bronnen luidt het dat het om bijzonder technische materie gaat.

De vergadering van het kernkabinet start om 18.30 uur en vindt plaats in de residentie van premier Elio Di Rupo in de Lambermontstraat.
 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in