Yanina Wickmayer en Alison Van Uytvanck treden aan in dubbel
Kirsten Flipkens Foto: BELGA
Yanina Wickmayer en Alison Van Uytvanck vormen het Belgische duo voor het beslissende dubbelspel in de Fed Cup-ontmoeting met Servië. Voor Servië treden Bojana Jovanovski en Aleksandra Krunic aan.

In de Fed Cup-ontmoeting tussen België en Servië staat het na de vier enkelwedstrijden 2-2 gelijk. Kirsten Flipkens (WTA 176) verloor zondag in de Spiroudôme van Charleroi de laatste enkelmatch van Bojana Jovanovski (WTA 105) met 6-2 en 6-4.

Eerder op de dag had Yanina Wickmayer (WTA 29) in twee korte sets de maat genomen van Aleksandra Krunic (WTA 198), de vervangster van de geblesseerde Jelena Jankovic. Het dubbelspel moet beslissen welk land doorstoot naar de halve finales van de Wereldgroep, waar Rusland wacht.

Flipkens maakte, zeker in de eerste set, weinig klaar tegen haar Servische opponente. De pas 20-jarige Jovanovski ging meteen twee keer door haar service. Na 36 minuten tennis stond de 6-2 setstand op het bord.

De tweede set was spannender. Het ging gelijk op tot 4-4 maar toen moest Flipkens opnieuw haar opslag inleveren. Jovanovski profiteerde optimaal en haalde de wedstrijd in haar volgende servicegame binnen (6-4).

De winnaar van deze Fed Cup-ontmoeting stoot door naar de halve finales van de Wereldgroep, waar Rusland de tegenstander wordt. De verliezer moet aan de bak in de barrages om het behoud.

 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in