Noors prinsenpaar geëvacueerd uit vliegtuig
Foto: photonews
Ongeveer 135 passagiers, onder wie de kroonprins van Noorwegen en zijn echtgenote, moesten zondag via de noodglijbanen dringend uit hun vliegtuig geëvacueerd worden. Dat gebeurde na een incident met een motor bij het opstijgen in Kopenhagen. Het vliegtuig had Oslo als bestemming.

De cabine van de McDonnell Douglas MD-82 van de luchtvaartmaatschappij SAS liep vol rook toen een van de motoren een fel geluid maakte. Op dat moment begon het vliegtuig net op te stijgen, meldt de krant Politiken op haar website. Een woordvoerder van de Scandinavische maatschappij, Mikkel Thrane, bevestigde dat zich 'een probleem had voorgedaan in een motor, waardoor rook in de cabine ontstond'.

De piloot bracht het toestel tot stilstand en de passagiers konden geëvacueerd worden. Niemand raakte gewond. Het incident speelde zich op de internationale luchthaven van Kopenhagen in Kastrup af.

Kroonprins Haakon was in het gezelschap van zijn vrouw Mette-Marit, die kort na de evacuatie twitterde: 'Ochtend iets meer bewogen dan verwacht ... Oef'.
 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in