Dominant Anderlecht zet Genk met 4-2 opzij
Foto: Photo News
Anderlecht heeft opnieuw getoond dat het de te kloppen ploeg wordt in Play-Off 1 door landskampioen Genk met dominant voetbal en een 4-2 uitslag huiswaarts te sturen. Anderlecht blijft aan de leiding, terwijl Genk op de zesde plaats blijft hangen.

De topper loste de hoge verwachtingen vanaf de eerste minuut in. Anderlecht domineerde met een reuzenkans voor Dieumerci Mbokani in de beginfase, maar het was Racing Genk dat eerst scoorde.

Christian Benteke kreeg de voorkeur op Jelle Vossen en bedankte coach Been met de openingstreffer: 0-1. Lang konden de bezoekers niet genieten van de voorsprong want Matias Suarez toverde een heerlijke boogbal uit zijn Argentijnse hoed en zo stond het een minuut later 1-1.

Hoge pressing van de thuisploeg

Met hoge pressing drukte Anderlecht de bezoekers achteruit, wat resulteerde in heel wat kansen en een bal op de lat van Suarez. Tien minuten voor de pauze was het Klestjan die het overwicht omzette door een vrijschop voorbij Bailly te schieten. Christian Benteke verprutste in de slotfase van de eerste helft nog een opgelegde mogelijkheid en zo gingen beide ploegen de rust in met 2-1 op het bord. Intussen was Wasylewski nog aan een rode kaart ontsnapt na een zeer gevaarlijke tackle op De Bruyne.

In de tweede helft zette Anderlecht zijn dominantie verder, maar lukte het scoren niet meteen, ondanks verschillende mogelijkheden. Toch wist Mbokani de thuisploeg op een comfortable 3-1 voorsprong te zetten. Tegen het spel in maakte Genk nog de aansluitingstreffer dankzij een goal van de ingevallen Barda, maar dat liet Anderlecht niet aan het hart komen. Mbokani zorgde na een prachtige aanval die via Jovanovic en Suarez liep voor de 4-2 eindstand.

 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in