Laurens Sweeck boekt in Hoogstraten eerste zege als belofte
Foto: Photo News
De zevende manche in de Superprestige Topsport Vlaanderen Trofee voor beloften in Hoogstraten leverde met Laurens Sweeck een nieuwe winnaar op.

De eerstejaarsbelofte reed in de slotronde naar zijn allereerste zege in die categorie. Tim Merlier en Mike Teunissen waren de andere namen op het podium. Wietse Bosmans werd vijfde, wereldkampioen Lars van der Haar is na zijn zesde plaats zeker van eindwinst in de Superprestige.

Op de harde ondergrond reden aanvankelijk Mike Teunissen, Stan Godrie, Gianni Vermeersch en Corné van Kessel een tijd aan het commando. Vermeersch en Teunissen sloegen hun gezellen wat terug, maar toen Vermeersch weigerde om over te nemen, ging Teunissen alleen door. Bosmans, helemaal naar buiten gedrift in de eerste bocht, en Van der Haar moesten na een gemiste start ondertussen lang achtervolgen om weer voorin te geraken, wat uiteindelijk lukte. In hun spoor sloten ook Merlier en Sweeck aan bij de achtervolgers.

In de slotfase ging Sweeck resoluut naar de kop van dat groepje. Hij reed tot bij Teunissen en zette de rest in de slotronde onder druk. Onder meer Van der Haar en Vermeersch kraakten en even later maakte Bosmans een fout. Het kleine gaatje dat Sweeck bijeen knokte, bleek voldoende voor zijn eerste overwinning als belofte.

Van der Haar liet met de zesde plaats zijn minst goede resultaat in de Superprestige noteren, maar desondanks is hij nu reeds zeker van de eindzege. Eerste achtervolger Bosmans kan hem in de slotmanche in Middelkerke niet meer bijhalen.
 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in