Mathieu van der Poel heeft Superprestige binnen na winst in Hoogstraten
Foto: PHOTOPRESS.BE
Van start tot aankomst domineerde wereldkampioen Mathieu van der Poel in de vrieskou de race en met nog één wedstrijd te gaan is hij nu al zeker van eindwinst van de Superprestige.

'De kou was vandaag toch beter te harden dan zaterdag', vertelde hij. 'Maar ik was dit keer ook beter gewapend. Ik had mijn handen ingesmeerd met een zalf die verwarmde. Ik had natuurlijk voor skihandschoenen kunnen kiezen, maar dat zit niet lekker.'

Het startschot was nauwelijks gegeven of Van der Poel schoot als een bolide vooruit en meteen wist de rest dat ze voor de ereplaatsen konden rijden. Quentin Jauregui en Wout Van Aert probeerden nog tegen te spartelen, maar ze naderden geen meter op de leider. Integendeel, ronde per ronde bouwde Van der Poel zijn voorsprong uit op het tweetal, tot bijna één minuut bij het ingaan van de laatste ronde.

Zeker van winst liet hij in de slotronde de teugels vieren en won hij met 46 seconden voorsprong op Van Aert. Tien seconden later werd Jauregui derde. Hoogstraten kreeg daarmee het podium van het WK.

'Het verschil met gisteren? Het parcours hier lag me veel beter', zei Van der Poel. 'De bergjes maakten het zwaarder. Hier kon ik makkelijker wegrijden.'

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in