De voorlaatste manche in de Superprestige in Hoogstraten werd een zeer snelle race op een ijzig parcours. Sven Nys probeerde zich te verzekeren van zijn elfde eindwinst, maar het was Tom Meeusen die erg knap zijn tweede overwinning van het weekend boekte. Dankzij de tweede plaats van Pauwels wordt de slotmanche van de Superprestige nog spannend.

Zoals verwacht werd de cross in Hoogstraten een snelle race waarin het moeilijk zou worden afscheiding te forceren. Dat belette Klaas Vantornout echter niet om al vroeg het ruime sop te kiezen en alleen op ontdekking te gaan. Tom Meeusen, de winnaar van gisteren, reed als enige het gaatje dicht en sloot aan bij Vantornout. Achter hen was wereldkampioen Niels Albert slecht gestart en was Nys duidelijk meer bezig met concurrent Kevin Pauwels, dan met de dagoverwinning.

Voorop blijven was echter een onmogelijke zaak en halfweg koers kwam alles terug samen. Ook Niels Albert was intussen bij het koppeloton komen aansluiten. Ondertussen gaf Sven Nys zijn ploegmaat Sven Vanthourenhout de opdracht op kop tempo te maken. Met Nys in zijn wiel menden de twee ploegmaats van Landbouwkrediet op die manier het peloton.

Nys trekt stevig door

Met nog twee ronden te gaan, trok Nys dan toch stevig door. Vanthourenhout liet het gat vallen maar Kevin Pauwels en Tom Meeusen wisten het wiel van de Belgisch kampioen toch nog te pakken te krijgen. Op zijn beurt ging Pauwels op zoek naar winst door stevig door te trekken maar opnieuw kwam het drietal samen.

De drie leken op weg naar een spurt, maar de jonge Tom Meeusen besliste daar verrassend genoeg anders over. Net zoals gisteren pakte hij met een slim manoeuvre uit om Nys voorbij te gaan en sloeg hij meteen een groot gat. Pauwels spurte voorbij Nys naar een tweede plaats, waardoor de eindoverwinning in Superprestige nog niet binnen is voor Sven Nys.

 Uitslag:

01 Tom Meeusen
02 Kevin Pauwels
03 Sven Nys
04 Sven Vanthourenhout
5. Radomir Simunek (Tsj)
6. Klaas Vantornout
7. Zdenek Stybar (Tsj)
8. Julien Taramarcaz (Zwi)
9. Dieter Vanthourenhout
10. Thijs Al (Ned)

Stand Superprestige:

1. Sven Nys (Baal/Landbouwkrediet) 91 punten
2. Kevin Pauwels 87
3. Zdenek Stybar (Tsj) 77
4. Bart Aernouts 68
5. Tom Meeusen 65
6. Klaas Vantornout 64
7. Niels Albert 57
8. Radomir Simunek (Tsj) 52
9. Bart Wellens 50
10. Dieter Vanthourenhout 33

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in