Door een hevige brand is een matrassenbedrijf op de Kaulillerweg in Bocholt volledig verwoest. Het vuur werd zondag kort voor 13 uur opgemerkt. In een mum van tijd veranderde de firma in een vuurzee met metershoge vlammen en een enorme rookontwikkeling. Er zijn geen gewonden.

Het hele bedrijf ging in vlammen op. Het dak stortte volledig in. De toonzaal en de productieruimte werden verwoest.

Volgens de branddeskundige is de brand ontstaan aan een haspel van een verlengkabel. De kabel en haspel waren oververhit geraakt en zo is de brand begonnen. Er is zeker geen sprake van kwaad opzet.

'De omwonenden kregen het bericht om preventief ramen en deuren gesloten te houden. De brandweer voerde meteen metingen uit en daaruit bleek dat er geen schadelijke stoffen zijn vrijgekomen', vertelde burgemeester Jos Claessens zondagnamiddag.

Drie van de acht uitgerukte brandweerwagens zijn nog ter plaatse om de nabluswerken uit te voeren. 'Hier en daar zijn er nog kleine heropflakkeringen onder het puin van het ingestorte dak. Het aanwezige piepschuim is nog aan het smeulen. Om de precieze oorzaak te kennen is het nog te vroeg, maar het zou ontstaan zijn in de assemblageruimte. Men wacht het onderzoek van de branddeskundige af, die door het parket wordt aangesteld. Behalve de eigenaar zijn de vier personeelsleden nu technisch werkloos', aldus burgemeester Claessens.

De brandweer van Bree kreeg versterking van het korps uit Lommel. Omwille van de brand sloot de politie de Kaulillerweg af.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in