Unizo wil andere naam voor 'ambachten'
Foto: Dag van de Ambachten
Naar aanleiding van de Dag van de Ambachten, een dag waarop een groot aantal Vlaamse ambachtslieden hun deuren openzetten voor het grote publiek, gaat de ondernemersorganisatie Unizo op zoek naar een nieuwe naam voor de term 'ambachten'.

Unizo-topman Karel Van Eetvelt bracht zondagochtend een bezoek aan het Art Glass Atelier in Ruisbroek.

Unizo maakt gebruik van de Dag van de Ambachten om te wijzen op een hiaat. "De consument is anno 2012 opnieuw gericht op zoek naar duurzame en authentieke kwaliteitsproducten. Toch vindt die consument die producten nog te moeilijk", stelt Unizo.

"De sector krijgt volgens 66 procent van de ambachtslieden te weinig waardering. Een deel van de uitblijvende erkenning zit in de ouderwetse naamgeving. De term 'ambachten' is een vertaling van het Franse 'artisanats', maar in het Nederlands klinkt dat oubollig en dekt dat de lading niet helemaal meer."

De ondernemersorganisatie gaat daarom op zoek naar een nieuwe naam die de lading beter dekt. Voorstellen kunnen worden ingediend via www.unizo.be/ambachten. Unizo beloont de bedenker van de beste naam met een pakket ambachtelijke producten.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in