Zeven niet te missen groepsreizen
Toeren door de States Foto: Alan Copson
Huldigt u het principe 'hoe meer zielen, hoe meer vreugd'? Dan opent dat qua accommodatie tegenwoordig heel wat perspectieven. Van de grote villa met zwembad over het Amerikaanse minibusje tot de familiesuites op cruiseschepen.

Appartementje in de stad
Waarom zou je voor een citytrip met vrienden of enkele gezinnen eens geen appartement huren? Interhome stelt in Firenze bijvoorbeeld logies voor acht personen voor op honderd meter van de Piazza Sante Croce (8 dagen, vanaf 2.482 euro). Nabij Rome verblijf je in een driesterrenvakantiehuis aan het Lago di Bolsena (acht dagen, vanaf 791 euro). De prijs voor een stadsappartement voor acht personen in Barcelona schommelt tussen 756 en 1.841 euro per week. In de Hongaarse hoofdstad Budapest huur je met acht personen voor 511 tot 630 euro. Met acht tot tien personen een weekje doorbrengen in Berlijn kan vanaf 675 euro in een vakantiewoning en vanaf 1.072 euro in een appartement op zo'n twee tot drie kilometer van de Kurfürstendamm en de Brandenburgse poort.

www.interhome.be

Cruisen met het gezin
Meer en meer families vertrekken samen op cruise. Speciaal voor hen beschikken Royal Caribbean en Celebrity Cruises over schepen met familiesuites. Met animatie rond Shrek, Fiona, De Gelaarsde Kat en andere DreamWorkspersonages mikt Royal Caribbean specifiek op gezinnen met kinderen. Wil je een avond zonder de kinderen, dan kan je een babysit of kinderverzorgster vragen om een oogje in het zeil te houden. Een gezin met zes personen kan in mei in de Middellandse Zee een vijfdaagse minicruise in een familiehut met zeezicht boeken vanaf 2.100 euro. Voor kinderen onder de 12 jaar moeten vaak alleen de haventaksen en fooien worden betaald wanneer ze de kajuit delen met twee betalende volwassenen. Vanaf de derde persoon in dezelfde kajuit geldt een voordeeltarief tussen 200 en 400 euro voor een weekje cruisen.

www.royalcaribbean.be
www.celebritycruises.be

Villa met zwembad
Een zonnige vakantie met twee families of samen met de grootouders voor de boeg? Dan denk je voor een keer misschien aan een villa met privézwembad. In een woonwijk in het Spaanse Empuriabrava varieert de huurprijs voor een week bij Belvilla tussen 855 en 2.401 euro, afhankelijk van de reisperiode. Een vijfsterrenverblijf in een zwembadvilla voor acht personen in het Domaine du Cocagne aan de Azurenkust kost tussen 1.654 en 4.469 euro per week. In het Bretoense Cancalle, nabij Saint-Malo en de Mont-Saint-Michel, kost een verblijf in een tienpersoonsvilla 807 euro per week in laagseizoen en 3.817 euro in hoogseizoen. Op het Griekse Mykonos mag je voor een villa met zwembad tussen 4.096 en 7.445 euro per week rekenen.

www.belvilla.be

Twintig jaar magie
Op 12 april is het twintig jaar geleden dat Disneyland Paris voor het eerst de poorten opende. Een feestjaar komt eraan met een nieuwe Disney dreams-avondshow en een Disney Magic on Parade. Tussen april en september worden de openingstijden van het park verlengd en kan je volop genieten van een verblijf in Disneyland Paris, Walt Disney Studios en het aanpalende Disney Village. Op het domein bevinden zich zeven Disney Hotels. Overnachten kan vanaf zo'n 200 euro per persoon inclusief ontbijt en een tweedaagse toegangskaart. In het vijfsterrenhotel Disneyland is eenzelfde arrangement mogelijk vanaf zo'n 400 euro. Boek je een verblijf in een van de Disneylandhotels, dan zijn het themapark en zijn attracties voor jou meer dan eens twee uren voor openingstijd toegankelijk.

www.disneylandparis.be

Op het platteland
Wat is er voor een of meer families met kinderen leuker dan logeren op het platteland? Logeren in Vlaanderen stelt zo'n 300 logiesmogelijkheden voor in gastenkamers en vakantiewoningen. Een honderdtal vakantiewoningen is toegankelijk voor meer dan acht personen; een twintigtal logiesmogelijkheden is geïntegreerd in een actief landbouwbedrijf. Vanaf 750 euro per week vertoef je in een viersterrenvakantiewoning met speelweide en verwarmde zwemvijver. In Lo-Reninge huur je een hoeveverblijf voor maximaal 15 personen vanaf 225 euro voor een weekeind in het laagseizoen; een midweek in hoogseizoen kan vanaf 400 euro. In een melkveebedrijf in Remersdaal, midden in de Voerstreek, is een vakantieverblijf voor 22 personen met ontspanningsruimte, sauna en bubbelbad beschikbaar voor 725 tot 875 euro, afhankelijk van het seizoen.

www.logereninvlaanderen.be

Samen in een reuzencottage
In een tiental vestigingen van Center Parcs zijn er logiesmogelijkheden beschikbaar voor minigroepen tot zestien personen. Grotere groepen kunnen enkele cottages naast mekaar boeken en een gratis GetTogether-animatieprogramma reserveren met groepsactiviteiten zoals gps-speurtocht of bowling. Ook worden restaurants gereserveerd of worden alle faciliteiten voorzien om samen te kunnen fonduen, barbecueën of steengrillen. Cottages vanaf tien personen zijn onder andere beschikbaar in Park De Haan aan de Belgische kust, in De Kempervennen en Port Zélande in Nederland en in Les Trois Fôrets en Les Hauts de Bruyères in Frankrijk. Afhankelijk van periode en park kan je in grote cottages verblijven vanaf zo'n 500 euro voor een midweek, 1.100 euro voor een weekeinde en 1.200 euro voor een week.

www.centerparcs.be

Toeren door de States
Waarom zou je niet een keer met enkele vrienden of families samen een stukje van de Verenigde Staten doorkruisen in een mini-van? Je kan volledig op eigen houtje een parcours uitstippelen, maar je kan even goed een vastgelegd traject volgen, waarin het logies is begrepen. Wings'n Wheels stelt voor zo'n 1.000 euro per persoon (vluchten niet inbegrepen) een veertiendaagse eerste verkenningsreis door de VS voor. Met de Grand Canyon, Moab, Bryce Canyon, Zion, Mammoth Lakes en Yosemite is er onderweg vrijwel dagelijks een 'wauw'-moment. Heb je een week meer vakantie, dan kan je in drie weken een gelijkaardige route volgen, waarbij je ook de kustlijn van de Stille Oceaan volgt, van San Francisco over Los Angeles tot San Diego. Wie meer uit is op natuurpracht of na eerdere bezoeken aan de VS eens wat anders wil doen, kan intekenen op een veertiendaagse Color Country Trail langs Mount Rushmore, Black Hills National Forest, de stad van Buffalo Bill, Yellowstone, Salt Lake City en Denver.

www.wnw.be