'Kapitein Concordia wou met gevaarlijk manoeuvre indruk maken op minnares'
Foto: Photo News
Almaar meer duiken geruchten op dat kapitein Schettino van het gekapseisde cruiseschip Costa Concordia met zijn gevaarlijke manoeuvre indruk wou maken op zijn vermeende minnares, een 25-jarige Moldavische. Dat schrijft het Duitse Bild.

‘Ja, ik hou van hem’, vertelde Domnica Cermontan tijdens het politieverhoor. De Moldavische gaat daarmee in tegen de uitlatingen van kapitein Schettino die eerder beweerde zich de vrouw niet te herinneren. De politie en de brandweer ontdekten in het scheepswrak bovendien persoonlijke spullen van Cermontan in Schettino's kajuit.

Ook een tweede uitspraak van Cermontan verraste de speurders. ‘Ik was erbij op de brug toen de kapitein het bevel overnam (net voor het incident, red.)’, klinkt het. Schettino zelf had tot dan toe halsstarrig het tegendeel beweerd: ‘Er was geen enkele passagier op de commandobrug op het moment van het manoeuvre in de richting van het eiland.’

Volgens een politiewoordvoerder raakt het vermoeden steeds meer bevestigd dat de kapitein een affaire had met Cermontan, hij eerst uitgebreid ging dineren met haar en haar vervolgens meetroonde naar de brug van het schip. Daarom wordt nu het denkspoor onderzocht dat Schettino het schip zo dicht naar de kust leidde om indruk te maken op zijn vermeende minnares.

Het verhaal komt de gezinssituatie van Schettino, die momenteel onder huisarrest staat, alleszins niet ten goede. Journalisten die zich rond de woning verzamelden waren er al meermaals getuige van hoe zijn vrouw Fabiola een woede-uitbarsting kreeg.