Bart Wellens wordt geopereerd aan zijn kaak
Foto: Lily Leys
Veldrijder Bart Wellens werd donderdag drie uur ondervraagd door de federale gerechtelijke politie in Turnhout in het onderzoek naar mogelijk dopinggebruik. Nadien ging hij naar het UZ in Antwerpen. Daar kreeg hij goed nieuws te horen van de dokters. 'Ondertussen kennen we de oorzaak van al mijn problemen en mag ik misschien lichtjes terug beginnen fietsen', aldus Wellens.

Bart Wellens ging donderdag meteen ook langs aan het UZ in Antwerpen. Hij onderging er een reeks onderzoekingen aan zijn hart. 'Ik kreeg er alvast goed nieuws. De toestand heeft zich volledig genormaliseerd. Alles evolueert prima. Met de resultaten die er nu zijn moet ik me kortelings melden bij de dokter in Geel en die zal hopelijk het licht op groen zetten om opnieuw lichtjes te beginnen fietsen. Ik snak ernaar om te kunnen bewegen, maar dat is nog even afwachten', meldt Bart.

Wat wél vaststaat is dat hij vrijdag wordt geopereerd aan zijn rechterkaak. 'Ondertussen kennen we de oorzaak van al mijn problemen. Het heeft duidelijk te maken met ontstoken kronen in mijn rechterkaak. Die worden via een ingreep in het ziekenhuis weggenomen. Ik ga na afloop een nachtje moeten blijven. Enerzijds zie ik op tegen deze operatie omdat het natuurlijk flink pijn gaat doen. Anderzijds ben ik blij dat tenminste die haarden van ontsteking zullen weggenomen worden', aldus Bart.