Zeldzaam origineel van Casper en Hobbes naar veiling
Foto: RV
Calvin en zijn pluchen tijger Hobbes komen onder de hamer. Een zeldzame originele tekening van Calvin en Hobbes van auteur Bill Watterson zal op 23 februari bij veilinghuis Heritage Auctions in Dallas geveild worden. Er wordt uitgegaan van een verkoopprijs van meer dan 50.000 dollar (38.000 euro).

 Wattersons tekeningen gelden als uiterst zeldzame verzamelstukken, die hoogstens op de privé-markt van eigenaar verwisselen, aldus het veilinghuis. De tekening is het eerste origineel van deze aard dat ooit op een publieke veiling is aangeboden.

De met waterverf gekleurde tekening zou afkomstig zijn van de cover van een Calvin en Hobbes-kalender van 1989/90. Ze toont de kleine jongen, hoe hij samen met tijger Hobbes tegen een boom een dutje maakt. Volgens het onlineportal The Hollywood Reporter zou tekenaar Watterson de tekening cadeau gedaan hebben aan comic-historicus Rick Marschall. De afgelopen twintig jaar zou de tekening zich in een privécollectie bevonden hebben.

Watterson staat er voor bekend dat hij de licentie van Calvin en Hobbes voor merchandising heegt geweigerd. Hij tekende de populaire stripreeks van 1985 tot 1995.