Avid komt met videomontage op iPad
Foto: avid
Avid, bekend voor zijn professionele audio- en videomontagetools, komt op de proppen met een videobewerker voor de iPad.

Met deze app kan je videofragmenten en foto’s laten samensmelten tot een min of meer professioneel – afhankelijk van je eigen vaardigheden – filmpje. Avid Studio heeft, zoals je wel kan verwachten, de nodige overgangen en effecten aan boord, waardoor je onder andere ook een soundtrack onder je beelden kan zetten.

Beelden maken kan via de app zelf, maar kunnen ook ingeladen worden van op andere plaatsen. Alles komt vervolgens op een tijdslijn terecht, en dan kan de montage beginnen.

Avid Studio voor de iPad zal vooral videohobbyisten aantrekken. Hoe goed de software ook mag zijn, voor echte professionele videobewerking valt een tabletscherm wat klein uit en is de opslagruimte op de iPad te beperkt. Via iCloud en iTunes kunnen filmpjes wel terug naar een computer gehaald worden, maar een Avid-filmpje laat zich even goed meteen op YouTube of Facebook zetten.

Deze Avid Studio lijkt alleszins rechtstreekse concurrentie voor Apples eigen videosuite iMovie. Net als iMovie kunnen snelle beslissers Avid Studio op je iPad binnenhalen voor 3,99 euro. Binnen een maand trekt Avid de prijs voor deze app op.