Hannover 96, tegenstander van Club Brugge in de zestiende finales van de Europa League, is door de Europese Voetbalbond UEFA veroordeeld tot het betalen van een boete van 45.000 euro omdat hun supporters tijdens de uitwedstrijden in de groepsfase van de Europa League op bezoek bij FC Kopenhagen (3 november) en Standard Luik (30 november) vuurwerk hebben afgestoken. Dat meldde Hannover 96 donderdag.

Hannover 96 ging eind november uit bij Standard (2-0) met de billen bloot en dat konden de bezoekende supporters maar moeilijk verkroppen, waarna ze het vuurwerk bovenhaalden. Dat leverde de Duitsers een boete van 30.000 euro op, voor de wantoestanden in het Kopenhaagse Parkenstadion moeten ze 15.000 euro neertellen.

De Duitse club eindigde in groep B van de Europa League na Standard op de tweede plaats en kwalificeerde zich zo voor de zestiende finales. Daarin nemen ze het op 16 februari in eigen huis op tegen Club Brugge. De return in het Jan Breydelstadion staat een week later op het programma.