Marcel Kittel heeft de tweede etappe van de Ster van Bessèges op zijn naam geschreven. De Duitser van Project 1t4i was in een massasprint sneller dan onze landgenoot Kris Boeckmans en Nacer Bouhanni, de ritwinnaar van gisteren. Kittel is ook de nieuwe leider in het klassement.

Een groot deel van de tweede etappe werd geannuleerd. Door het slechte weer (sneeuw en barre temperaturen) was het te gevaarlijk om te koersen. In principe zou het peloton 146 km afleggen tussen Nîmes en Saint-Ambroix, maar de wedstrijdorganisatie besliste meer dan de helft van de rit te annuleren. De nieuwe start werd verschoven naar km 88 in Lussan. Daardoor werd de etappe slechts 58 km lang.

Anthony Ravard liet de kou niet aan zijn hart komen en probeerde in deze mini-etappe twee keer te ontsnappen. Maar FDJ-BigMat, de ploeg van leider Nacer Bouhanni, hield het pak samen tot aan de meet. In de voorspelbare massasprint liet Bouhanni zich echter vloeren door Boeckmans en Marcel Kittel. De Duitser, die gisteren tweede werd, neemt de leiderstrui over.

De 23-jarige Kittel werd afgelopen weekend in een reportage van de Duitse zender ARD als één van 28 verdachten genoemd in een dopingonderzoek rond dokter Andreas Franke. Zijn team bevestigde dat Kittel de in opspraak gekomen dokter in het verleden consulteerde, maar beklemtoonde dat hij geen verdachte in de zaak is.

Rituitslag


1. Marcel Kittel (Dui/Project 1t4i) de 58,8 km in 1u33:29
(gem. 37,23 km/u)
2. Kris Boeckmans
3. Nacer Bouhanni (Fra)
4. Daniele Colli (Ita)
5. Justin Jules (Fra)
6. Michael Van Staeyen
7. Jempy Drucker (Lux)
8. Sébastien Chavanel (Fra)
9. Samuel Dumoulin (Fra)
10. Tom Van Asbroeck

Stand

1. Marcel Kittel (Dui/Project 1t4i) in 5u03:38
2. Nacer Bouhanni (Fra) op 0:02
3. Bobbie Traksel (Ned) 0:09
4. Kris Boeckmans 0:10
5. Steven Van Vooren 0:13
6. Kurt Hovelynck
7. Anthony Ravard (Fra) 0:14
8. Koen Barbé
9. Dominique Cornu
10. Björn Leukemans 0:15