Een 29-jarige man verschijnt donderdag voor de onderzoeksrechter in Tongeren omdat hij de vader en oom van zijn 27-jarige vriendin had aangevallen. De feiten speelden zich woensdag rond 17.30 uur af in zijn woning in Luttelmeeuwen (Meeuwen-Gruitrode). De oom uit Lanaken liep bij de schermutseling snijwonden op. De oom en de vader van de vriendin wilden haar weghalen bij haar vriend omdat het niet meer boterde.

De vader van de vriendin had zijn broer gevraagd hem te vergezellen naar Meeuwen-Gruitrode. De 27-jarige vrouw woonde sinds kort bij haar vriend, maar de situatie was onhoudbaar geworden.

Bij een schermutseling haalde de 29-jarige man uit Meeuwen-Gruitrode een mes tevoorschijn en verwondde daar de oom mee. Toen de vader en zijn broer erin slaagden met zijn dochter weg te geraken, greep de woesteling naar een vuurwapen, waarmee hij in de richting van de wegrijdende auto schoot. De vriendin en haar vader bleven ongedeerd.

De politie kon de verdachte op zijn adres in de boeien slaan. Het Tongerse parket besliste de man voor te leiden met het oog op zijn aanhouding. Dat maakte het parket donderdag bekend.