De Britse politie onderzoekt of de krant The Times geprobeerd heeft e-mails te onderscheppen om zo de identiteit van een agent te achterhalen. Daarmee raakt ook de oudste Britse krant betrokken bij het schandaal rond wantoestanden in de Britse media.

Het Britse parlementslid Tom Watson (Labour) gaf een brief vrij van de politie waarin werd bevestigd dat er onderzoek wordt gedaan naar het hacken van e-mailaccounts door The Times. Watson is diegene die eerder ook het afluisterschandaal rondom News of the World had blootgelegd.

The Times erkent dat een voormalige verslaggever in 2009 heeft geprobeerd om e-mails te onderscheppen, om zo achter de identiteit te komen van een anonieme politieman. De politieman hield een blog bij onder de naam NightJack.

Volgens hoofdredacteur James Harding handelde de journalist op eigen houtje en heeft hij een berisping gekregen. Later werd de naam van de politieagent alsnog onthuld, maar Harding blijft erbij dat zijn naam op legale wijze is verkregen.

Harding wordt nu opnieuw opgeroepen om een verklaring af te leggen voor de commissie die onderzoek doet naar ethiek in de Britse media.