Wilfried Peeters: 'Stybar zal niet meer meestrijden voor klassementen'
Foto: Photo News
De Tsjechische tweevoudige wereldkampioen veldrijden Zdenek Stybar rijdt vanaf volgend seizoen enkel nog veldritten als voorbereiding op het wegseizoen.

'In samenspraak met zijn coach Peter Hespel hebben we beslist dat de huidige combinatie tussen het rijden op de weg en het veld niet meer mogelijk is', bevestigde Quick.Step-ploegleider Wilfried Peeters aan Belga.

'Volgend seizoen crosst hij enkel nog als voorbereiding op het wegseizoen. Hij zal dus nog wel enkele crossen rijden, maar zal niet meer meestrijden voor de klassementen. Dit jaar was een goede leerschool voor hem, maar de resultaten vielen een beetje tegen. Daarom hebben we beslist dat de huidige combinatie niet meer mogelijk is', verduidelijkte Peeters de beslissing.

Vakantie

'Dit veldritseizoen doet hij nog uit, maar daarna gaan we een rustpauze inlassen. Daardoor valt er bij hem een serieuze last van zijn schouders. Na de sluitingsprijs in Oostmalle kan hij dus eindelijk op vakantie gaan. Hij is immers door de combinatie tussen het veldrijden en het wegseizoen al bijna twee jaar onophoudelijk aan het koersen. We gunnen hem die rust en willen zeker het risico niet nemen om hem te vroeg de weg op te sturen. Vorig jaar reed hij in de Vierdaagse van Duinkerke zijn eerste wedstrijd op de weg, maar dat is dit jaar nog niet zeker. We weten nog niet hoe zijn programma er gaat uitzien.'