Een 75-jarige vrouw uit Bekkevoort die een verkeersongeval veroorzaakte en daarna vluchtmisdrijf pleegde, heeft donderdag op de Leuvense politierechtbank opschorting van straf gekregen. De rechter hield rekening met de leeftijd en het blanco strafblad van de vrouw.

De bestuurster reed op 12 februari 2011 in Bekkevoort een geparkeerde wagen aan. De politie was vrijwel meteen ter plaatse, maar ondanks de aanwezigheid van die agenten, reed de vrouw gewoon weg.

De inspecteurs stelden een proces-verbaal op voor het vluchtmisdrijf.  De 75-jarige vrouw verklaarde nadoen dat ze de botsing niet had gehoord. Ze had haar hoorapparaat niet in en verstond de agenten niet die haar wilden doen stoppen.

Haar advocaat verklaarde dat de vrouw van Duitse afkomst de agenten niet verstond omdat die het Algemeen Nederlands niet machtig waren.

De bestuurster werd ondertussen onderzocht door een huisarts en die kwam tot de conclusie dat de vrouw beperkt medisch geschikt is om met de auto te rijden.

De vrouw moet voortaan verplicht een hoorapparaat dragen achter het stuur en mag zich enkel met de wagen verplaatsen in een straal van 25 kilometer rond haar woning.