BlackBerry 7.1 OS: wat kan je er (meer) mee?
Foto: rr
Wie een recente BlackBerry bezit mag zich elk moment verwachten aan een update naar 7.1 OS. Het besturingssysteem blijkt meer nieuwe mogelijkheden te bevatten dan het versienummer laat uitschijnen. We zetten de voornaamste even op een rij.

WiFi-hotspot

Zit je met je notebook in een café waar ze nog nooit van WiFi hebben gehoord? Creëer dan zelf een hotspot. Met 7.1 OS op je BlackBerry kun je met vijf verschillende toestellen online gaan, via de dataverbinding van je smartphone. Meteen een goede manier om op café nieuwe vrienden te maken.

BlackBerry Tag

Via de NFC-functie (Near Field Communication) van je BlackBerry kan je voortaan eenvoudig afbeeldingen, documenten, webpagina’s, contacten en andere data uitwisselen tussen twee NFC-apparaten. Het volstaat om de achterzijde van de toestellen even tegen elkaar te houden.

FM-radio

Bezitters van een BlackBerry Curve 9360 beschikken na de update over een heuse FM-radio. Die functie zat blijkbaar al in dit toestel, maar was tot op heden niet geactiveerd.

Bellen via WiFi

Niet via een speciale app als Skype, maar rechtstreeks via het netwerk van je gsm-operator. Deze feature werkt evenwel alleen als je operator de UMA-standaard ondersteunt (Unlicensed Mobile Access).

Toestellen die in België voor de update naar 7.1 OS in aanmerking komen zijn de BlackBerry Bold 9900, Curve 9360 en Torch 9810/9860.